Almenys dues persones han estat detingudes, segons els Mossos d’Esquadra, durant una protesta que ha tingut lloc aquest dimecres al matí al davant de l’Agrupació Cultural Saudade, al carrer de Chapí, al barri d’Horta.

Unes 200 persones s’han manifestat a l’exterior del local, darrere del cordó policial que hi han establert els Mossos d’Esquadra. El grup de joves han mogut tres contenidors i els han situat com a barricada de protecció davant dels policies. Una estona més tard, s’han produït moments de tensió entre els agents i els concentrats.

Fins i tot un agent dels Mossos d’Esquadra s’ha llançat sobre un dels joves i l’ha fet caure a terra, com si fos un placatge, tal com ha captat en un vídeo l’usuari de Twitter @Oriol2petit. L’organització juvenil Arran ha denunciat que en total han estat tres les persones detingudes.

A l’interior de l’edifici, el president de Ciutadans, Albert Rivera, la portaveu del partit al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, i la presidenta del grup parlamentari a la cambra catalana, Lorena Roldán, participaven en un acte. Fonts de Cs han explicat a Europa Press que quan ha finalitzat l’acte tots tres han pogut sortir del local. Però els assistents a l’esdeveniment, diputats i dirigents del partit taronja, han hagut d’esperar per poder-ho fer amb seguretat.