El cos de Mossos d’Esquadra reconeix que aquest dijous a la nit faltaven agents de policia per aïllar el grup de més de 200 ultres que s’han passejat pel centre de Barcelona. En un comunicat, la policia catalana ha explicat que “el nombre d’efectius policials disponibles […] impossibilitava aplicar les estratègies habituals d’encapsular els grups a l’inici de la manifestació”. Per això, afegeixen els Mossos, s’ha optat per evitar “controlar permanentment” l’evolució de les manifestacions. L’objectiu, segons la policia, era que el grup d’extrema dreta no pogués arribar fins al punt de la manifestació convocada pels CDR i evitar una “batalla campal”.

La policia catalana assegura que la manca d’efectius es deu a les diverses convocatòries que hi ha hagut arreu de Catalunya aquest dijous. Nega “cap tipus de permissivitat” amb actituds violentes i assegura que ja investiguen les agressions produïdes a Barcelona.

Tot i això, el dispositiu policial ha estat molt qüestionat. Per exemple, per part del regidor de Drets i Ciutadania, Marc Serra, i del president del Parlament, Roger Torrent.

El director dels Mossos: “Donem l’objectiu per acomplert”

Minuts abans que els Mossos hagin fet públic aquest comunicat, el director general del cos, Pere Ferrer, ha assegurat que els Mossos “han acomplert l’objectiu” d’aquesta nit: evitar “una batalla campal” entre els manifestants d’ultradreta i els antifeixistes. Ferrer ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Segons Ferrer, els aldarulls de la quarta nit de protestes des que es va conèixer la sentència contra els líders independentistes ha estat “de més baixa intensitat que els dies anteriors”, cosa que ha fet que el dispositiu “sigui diferent”. En cap moment el director general dels Mossos ha parlat d’una falta d’efectius i ha assegurat que “hem treballat conjuntament” amb la Policia Nacional, malgrat que no s’hagi vist a peu de carrer.