EUGENI RODRÍGUEZ, president de l'Observatori contra l'Homofòbia "Es van trobar amb la desagradable, humiliant i vexant sorpresa que un responsable del local les va convidar a marxar amb l'argument que estaven perdent diners i que no era una casa okupa ni un lloc de copes ni l'hora per fer aquestes coses." ITZIAR FERNÀNDEZ, responsable de l'Store Café "Ni yo ni el equipo de trabajadores de éste local, ni hemos discriminado nunca ni discriminamos a nadie por ningún motivo."

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha explicat que van trobar “desagradable, humiliant i vexant” que un responsable d’aquest local del barri de la Salut les convidés a marxar amb l’argument “que estaven perdent diners i que no era una casa okupa ni un lloc de copes ni l’hora per fer aquestes coses.”

Rodríguez afirma que la parella va fer arribar la queixa al portal de l’Observatori i, a partir d’aquí, es va veure necessari formalitzar una denúncia oficial a l’empara de la llei contra l’homofòbia -al Departament de Benestar Social de la Generalitat, a la regidoria del districte de Gràcia i a la Sindicatura de Greuges- tenint en compte que l’actuació podria vulnerar dos articles de la llei contra l’homofòbia. Concretament, indica Rodríguez, s’haurien infringit el dret d’admissió i del règim d’infraccions, que no permeten discriminar ni impedir l’accés o permanència en un local per raó d’orientació sexual.

Des de l’Observatori han aplaudit l’actitud de les dues dones i han fet una crida a tota la població LGTB perquè denunciï en casos de discriminació. A més, han organitzat una petonejada col·lectiva a Gràcia contra l’homofòbia el proper 15 d’abril a les 19 h de la tarda.

La versió del local és oposada a la que relata la parella. Itziar Fernández, responsable de l’Store Café, afirma que no té res a veure amb el fet que fossin dues dones i diu que se les va advertir perquè assegura, s’estaven fent tocaments en públic. Fernández insisteix, a més, que “ni jo ni l’equip de treballadors no hem discriminat ni discriminem mai a ningú per cap motiu”.

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha anunciat que actuarà d’ofici per supervisar l’actuació i la Generalitat i l’Ajuntament també investigaran els fets.