En la protesta s’han mostrat pancartes que reclamaven la llibertat dels detinguts amb lemes com “Ni innocents ni culpables, som anarquistes”. La protesta ha començat a la plaça del Mercat del Clot -on han arribat persones en columnes des de diferents punts de la ciutat- i ha continuat pel carrer d’Aragó fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Martí. La marxa ha avançat sense incidents, excepte un moment en què els manifestants han llençat ous als periodistes.

Una de les detencions a la capital catalana s’ha produït al carrer de Fontrodona, al barri del Poble-sec. Fins aquí s’hi han aplegat una trentena de persones en solidaritat amb els detinguts.

L’operació s’ha dut a terme aquest dilluns des de les 6 h per agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional i de les Brigades d’Informació de Madrid, Barcelona, Palència i Granada. Sis dels escorcolls s’han efectuat en centres socials okupats, on segons la policia alguns dels detinguts havien establert la seva residència. La investigació que n’ha derivat ha estat coordinada pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional.

També s’han detingut 14 persones per delictes de resistència durant els 17 escorcolls efectuats, durant els quals s’han requisat diners en efectiu i elements per construir artefactes incendiaris.