El detingut és un home de 35 anys, veí de l’Hospitalet de Llobregat i de nacionalitat guineana, i se l’acusa d’un delicte d’estafa. Els fets es van produir quan una patrulla no uniformada dels Mossos d’Esquadra va tenir coneixement que una persona havia contractat un vident per realitzar uns rituals al seu domicili que finalment no es van realitzar. La persona que va avisar la policia és el fill de la víctima, en observar com el seu pare havia fet uns reintegraments de quantitats elevades a la seva llibreta d’estalvis.

La víctima, un avi de 87 anys, va explicar als agents que havia trucat a un vident que s’anunciava en un diari amb l’objectiu de netejar els mals esperits i solucionar els problemes familiars. La persona de l’anunci es va presentar l’endemà al domicili de la víctima i li va dir que per curar la malaltia de la seva dona i allunyar-los dels mals esperits havia de pagar 9.000 euros. Quan la víctima li va lliurar aquests diners en efectiu, el vident li va dir que quan acabés el ritual li retornaria tots els diners ja que els tenia guardats en un dipòsit de manera simbòlica.

Després de cobrar el primer pagament, el vident va tornar a demanar 9.000 euros més a la víctima al·legant que si ell no es netejava dels esperits, el ritual no serviria de res. Un cop finalitzés el servei, li tornaria els 18.000 euros descomptant 2.000 euros per la feina realitzada. Quan el vident ja havia recollit el segon pagament de la víctima, va trucar per dir-li que no podia realitzar el servei fins a la setmana següent.

Aleshores, els agents que es trobaven en aquell moment a la casa de l’avi, que estava amb seu fill, van sentir la conversa telefònica que va mantenir amb l’estafador i van iniciar una investigació per esclarir la intencionalitat del vident amb el cobrament d’una quantitat de diners tan elevada per un servei de ritus espirituals. A partir d’aquests indicis, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació policial, fet que va permetre la detenció de l’estafador i el seu trasllat a dependències policials. Després de passar a disposició judicial, el detingut va quedar en llibertat.

Els Mossos aconsellen no pagar diners per tractaments miraculosos i informar-ne els familiars. També recomanen que en cas de contactar-hi, no es facilitin dades sobre el testament o les propietats.