L’anunci s’ha publicat a la pàgina de Facebook de Project X. Els organitzadors atribueixen la cancel·lació de la macrofesta a “pressions infundades” per part de l’Ajuntament i també a “plagis” de la iniciativa, com un altre esdeveniment creat amb el nom de Project X Sarrià. Les entrades havien de sortir a la venda aquest dimecres, després que s’endarrerís la data inicial, el 10 de març.

Els organitzadors, que no han volgut fer declaracions més enllà del comunicat, han defensat de nou que l’esdeveniment del 22 d’abril “volia ser un festival de diversió dins de la legalitat”. Asseguren que continuaran treballant que poder fer realitat la idea.

Més de 15.000 persones havien confirmat la seva assistència a la convocatòria de la festa Project X a través de Facebook. La iniciativa, que prometia “pluja d’alcohol” i “pistoles de xopets”, va arribar a la Comissió de Seguretat i Mobilitat. Des del govern municipal, es va assegurar que s’impediria la celebració de la festa i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, li va restar credibilitat.

Des de l’Ajuntament, reconeixen que la Guàrdia Urbana va prendre declaració a dos organitzadors de la festa i se’ls va imputar una “possible acció de promoció del consum de drogues”. El consistori es mostra satisfet perquè s’hagi fet marxa enrere en una iniciativa que consideren “que no estava gens ben encaminada”.