Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi van detenir el 18 de març una cuidadora, de 32 anys, nacionalitat filipina i veïna de Barcelona, per haver drogat presumptament la dona que cuidava amb la finalitat de robar-li diners i joies. L’autora dels fets, acusada d’un delicte de robatori violent per submissió química, va conviure amb l’àvia durant sis mesos. Tot i que un temps després la dona va ingressar a una residència, continuava assistint-la en tot el que necessitava.

Els fets es remunten a finals de l’any passat, quan la família de la víctima va contractar la detinguda perquè cuidés la dona, que es trobava físicament incapacitada. La cuidadora va estar convivint al domicili de la víctima durant els últims sis mesos, però un empitjorament dràstic en la salut de la dona va comportar-ne l’ingrés a una residència, des d’on la detinguda continuava assistint-la.

Els fills van començar a sospitar d’ella quan van detectar uns moviments no autoritzats en el compte de la seva mare, ja que s’havien extret imports força elevats de diners, motiu pel qual van decidir denunciar-la. Amb aquesta denúncia, els investigadors van identificar la cuidadora de la dona i quan van escorcollar-li la bossa de mà van trobar la llibreta bancària de la víctima, una targeta de codis del banc, 725 euros en efectiu, una targeta de crèdit a nom de la dona gran i un contracte a nom de la víctima i seu que l’autoritzava a treure diners. Els agents van comprovar que el contracte havia estat falsificat, ja que la signatura no es corresponia amb la de la víctima, i que també havia falsificat les signatures de la targeta de crèdit.

18.700 euros dels caixers

Les extraccions de diners fraudulentes es van realitzar des de mitjan febrer fins a mitjan març, fins a arribar a sostreure 18.700 euros. La Unitat d’Investigació va comprovar que la detinguda havia venut 28 joies en diverses botigues de venda d’or per un valor de 9.720 euros. La víctima però va trobar a faltar moltes més joies, que estaven valorades en 35.000 euros i que encara no han estat recuperades. Tenint en compte, a més, que la víctima havia patit una forta davallada de salut en l’últim mes, la família va voler comprovar si la dona havia estat drogada. Els resultats de l’informe mèdic al qual va ser sotmesa van ratificar que se li havia subministrat una substància psicotròpica que no es trobava en cap dels medicaments que prenia habitualment.

En vista de tots aquests fets, el 19 de març es va fer una entrada i escorcoll al domicili de la detinguda, a l’interior del qual es van localitzar una bossa amb roba de la víctima i una capsa d’un fàrmac psicotròpic que va resultar ser de la mateixa família que el detectat en les anàlisis realitzades a l’anciana. La dona, a qui constaven dos antecedents policials per estafes bancàries i furts, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.