En aquest bar del Poblenou, la revisió del magatzem va permetre detectar un altell en molt mal estat. Els propietaris del local asseguren que no hi viuen i que només el fan servir per descansar durant la jornada laboral. Però, per motius de seguretat, els bombers i la Guàrdia Urbana van optar per precintar-ne l'accés. A la cuina, en canvi, no s'hi van trobar aliments en mal estat. Algunes humitats, un cert desordre i manca dels fulls de reclamació són les úniques anomalies constatades per l'equip d'agents de Salut Pública que, juntament amb la Guàrdia Urbana, han inspeccionat 43 locals de tota la ciutat en el marc del dispositiu Rebost. CARLES REYNER, intendent de la Guàrdia Urbana "Des d'inspeccions que fan els de Salut Pública o bé les nostres patrulles pel carrer que poden detectar coses o bé denúncies de veïns i fins i tot exempleats d'alguns restaurants que ens fan arribar aquestes anomalies." En 11 dels locals inspeccionats s'han decomissat 161 quilos d'aliments en mal estat. En cinc casos s'ha fet cessament temporal d'activitat i quatre s'han hagut de precintar. XAVIER LLEVARIA, director de l'Agència de Salut Pública "S'insta a mesures cautelars que s'han de resoldre en un termini ràpid de 24, 48 hotes. Es torna a fer inspecció de control per veure si s'han solucionat. I posteriorment depenent dels danys i deficiències s'incoa un expedient sancionador amb la possibilitat de tancament cautelar de l'establiment." En el marc de les inspeccions s'han posat també 116 denúncies per altres infraccions administratives com ara un mal funcionament de les proteccions contra incendi, manca d'enllumenat d'emergència o subministrament de begudes alcohòliques a menors de 18 anys.

Els agents de la Guàrdia Urbana, acompanyats de tècnics de districte i de l’Agència de Salut Pública, han efectuat els escorcolls en funció de les denúncies rebudes i de les observacions fetes pels agents de les unitats territorials. Els comerços tenen en comú activitats econòmiques relacionades amb l’elaboració d’aliments, com restaurants, carnisseries, rostisseries o establiments de menjar preparat per consumir al mateix local o per endur. La Guàrdia Urbana ha inspeccionat 43 locals de la ciutat per verificar si complien amb la llei. Els 161 quilos intervinguts en 11 locals contrasten amb els 764 comissats en nou comerços durant el mateix dispositiu l’any passat. Els aliments en mal estat s’han dut a un punt verd i s’han destruït, també 21 entrepans i diversos aliments caducats no aptes per al consum. Es tracta d’aliments en mal estat de conservació perquè s’ha trencat la cadena de fred, envasats sense condicions sanitàries adients, males condicions higièniques en els llocs de conservació i/o aliments caducats.

La Guàrdia Urbana ha interposat 116 denúncies per altres infraccions administratives, sobretot per insuficiència o mal funcionament de les instal·lacions i d’equips de protecció conta incdeni i manca de fulls de reclamacions.