(ACN) Els responsables de la residència geriàtrica Aragó, al carrer d’Aragó, han assegurat aquest dilluns al jutjat que abans, durant i després del brot de salmonel·la de l’estiu del 2022 van complir tots els requeriments legals que la Generalitat estableix per als centres residencials d’avis.

El text del fiscal indica que des de finals del juliol del 2022 hi va haver un brot de salmonel·la a la residència que va afectar 39 persones, 15 de les quals van ser hospitalitzades i vuit de les quals van morir. El ministeri públic afegeix que els denunciats no van notificar cap del casos a l’Agència de Salut Pública de Barcelona, per la qual cosa el procés d’investigació “va ser obstaculitzat” i les conseqüències del brot “agreujades”.

Els inspectors de l’ASPB reiteren les irregularitats

Per la seva banda, les responsables de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que van inspeccionar el centre han ratificat als seus informes que van detectar nombroses irregularitats higièniques, sanitàries i administratives i que van dur la fiscalia a denunciar la direcció del centre. Durant el brot van morir vuit residents i una trentena més van acabar malalts.