El Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats, el proper 4 de març, quatre directius de la residència per a gent gran Geriàtric Aragó per la mort de vuit residents. Els fets van passar el 2022 a causa d’un brot de salmonel·losi que la direcció del centre va ocultar; així ho ha avançat aquest dijous ‘El Periódico’.

En concret, segons la interlocutòria, el jutge interrogarà l’administrador i gerent de la residència, la directora del centre, la doctora del geriàtric i la governanta de la institució. La fiscalia (que el juliol passat va presentar una denúncia) els atribueix vuit delictes d’imprudència greu i hi veu una conducta “irresponsable” i que va suposar “un risc sanitari greu”. A banda dels imputats, també estan citats a declarar fins a 17 testimonis, entre el 4 i el 6 de març.

“Falta d’higiene generalitzada”

En el text, la fiscalia assegura que la residència va mantenir un “comportament omissiu” en no haver adoptat “mesures elementals d’atenció, diligència i col·laboració” amb els tècnics epidemiològics, fet que va contribuir a l’agreujament del brot i va generar, a parer seu, “un elevat risc de transmissió de la infecció”. En posteriors inspeccions del centre, un equip de tècnics va constatar “una falta d’higiene generalitzada” en determinats espais i elements del Geriàtric Aragó.