Un any més, i ja són 18 edicions, Òmnium Cultural ha organitzat per la Diada la Festa per la Llibertat al passeig de Lluís Companys durant tot el dia, de 10 del matí a les 23 h. Milers de persones hi han assistit, sobretot al vespre. Hi havia molts barcelonins, però també catalans que han vingut a passar el dia la ciutat per participar a la manifestació i que posen el punt final a la jornada amb música.

A dos quarts de set de la tarda ha pujat a l’escenari la Balkan Paradise Orchestra, un grup instrumental format per dones, que ha fet ballar a tothom. Després ha estat el torn dels valencians Zoo, que han volgut mostrar el seu suport als líders independentistes que estan a la presó o a l’estranger. Macaco ha tancat la festa i ha reivindicat la llibertat d’expressió “més enllà del que pensin uns i altres”.

En aquesta edició hi ha estat molt present la figura de Jordi Cuixart, president de l’entitat, que està a la presó des de l’octubre passat. Uns grans cartells amb la seva imatge han ocupat un lloc ben visible al costat de l’escenari. A les pantalles s’hi ha pogut llegir el lema “Demà pots ser tu”.

Com ja van fer el 2017, Òmnium ha tornat a col·locar l’escenari a la part de dalt del passeig de Lluís Companys per facilitar que més gent pugui gaudir dels concerts. Novament, l’assistència ha estat massiva.