La investigació va començar a partir d’un robatori a Nou Barris el 9 de febrer. Des de llavors, haurien realitzat més robatoris, tots amb el mateix “modus operandi”. Un d’aquests robatoris va quedar enregistrat amb el telèfon mòbil d’un testimoni que va veure com atracaven una botiga de compravenda d’or al carrer del Secretari Coloma, a Gràcia.

Utilitzaven vehicles robats, normalment motocicletes, que després cremaven o abandonaven. Un d’ells s’encarregava de trencar l’aparador amb un mall i un altre sempre vigilava l’entorn amb arma de foc per intimidar. A més, per dificultar la feina a la policia es camuflaven amb cascs de moto i portaven guants. Tot i ser robatoris violents, normalment no actuaven amb violència contra les persones. Tot i això, al carrer de Palència, a Navas, un d’aquests atracaments va deixar un ferit lleu.

El 4 d’abril els Mossos d’Esquadra van intervenir-hi amb quatre escorcolls, tres d’ells a la ciutat. Dels tres detinguts durant aquesta operació, un ja es troba a la presó, un altre està en llibertat amb càrrecs, i l’últim passarà a disposició judicial aquest dijous després que aconseguís escapar-se durant uns dies. El líder de la banda, de 29 anys, acumulava ja 16 detencions.