Els experts pronosticaven una primavera complicada per als al·lèrgics al pol·len a causa de nivells especialment elevats, per damunt de la mitjana, afavorits per les condicions meteorològiques dels darrers mesos.

Les previsions de moment ja s’han complert: a Barcelona es va assolir un pic màxim a mitjan març, aproximadament el doble del que seria habitual segons la gràfica de dinàmica setmanal del conjunt de pòl·lens emesa pel Punt d’Informació Aerobiològica. Curiosament es va assolir uns dies abans del que seria habitual segons les estadístiques.

L’emissió de pol·len d’algunes espècies com els xiprers o el plàtan ha minvat durant els darrers dies, per bé que n’hi ha d’altres que tendeixen a augmentar. La Xarxa Aerobiològica de Catalunya realitza setmanalment la previsió dels nivells de pòl·lens i espores al·lergògenes de diversos punts del territori. En el cas de Barcelona aquesta setmana cal destacar sobretot nivells alts de pol·len de plàtan (3 sobre una escala de 4), tot i que tendeix a disminuir, també nivell alt de parietària, en aquest cas es manté estable, nivell mitjà de pi (2 sobre una escala de 4) i també nivell mitjà en el cas dels roures i les alzines, aquests darrers amb previsió que augmentin de cara als propers dies.

Aquest matí, a través del compte de Twitter de @btveltemps hem mostrat en directe imatges de l’estat de diversos arbres emissors de pol·len des del Parc de l’Estació del Nord. Podeu recuperar-ho aquí: