La Guàrdia Civil de Premià de Mar ha intervingut i retirat del mercat uns 15.000 pollets decoratius de mones de Pasqua que van entrar a l’Estat de forma il·legal procedent de la Xina i que eren de mala qualitat, pel que la seva manipulació podia suposar un risc per als menors d’edat. En total, es van dur a terme tres inspeccions a diversos locals on es comercialitzaven els pollets i tres persones, veïnes de Badalona, han estat denunciades per infracció administrativa.

El decomís s’ha fet arran d’una investigació de la Patrulla Fiscal de la Guàrdia Civil de Premià de Mar, que va inspeccionar diversos establiments de Badalona per esbrinar si comercialitzaven aquests tipus de pollets decoratius sense les garanties de seguretat per als menors. En total, van realitzar tres inspeccions a diferents locals i van decomissar i retirar del mercat uns 15.000 pollets de Pasqua.

Consideren que aquest material va entrar a l’Estat procedent del contraban, motiu pel qual els pollets no estaven etiquetats. A més, segons la Guàrdia Civil, eren de mala qualitat ja que, segons el portaveu Francisco Botana, el pèl groc es desprenia amb facilitat i això podia suposar un risc per als menors d’edat. En aquest sentit, ja han alertat l’Agència Catalana de Consum perquè prengui mesures, si ho considera.

La Guàrdia Civil ha denunciat tres persones, d’origen xinès, per una infracció administrativa ja que es considera que són les responsables del material intervingut.