L’estafa es va iniciar el 2015. La detinguda va començar a retirar diners i dos anys més tard ja havia traspassat 98.430 euros. Mitjançant l’observació dels extractes bancaris, els Mossos d’Esquadra van comprovar que el “modus operandi” de la cuidadora consistia a retirar diners al caixer més proper al domicili de la víctima, de 81 anys i malalta d’Alzheimer, i uns dies després n’ingressava una part o la totalitat al seu propi compte bancari. L’import dels reintegraments oscil·lava entre els 300 i els 600 euros.

Però a banda d’aquests reintegraments, que cada cop eren més freqüents, la detinguda també va ordenar una transferència de 3.000 euros des del compte de la víctima figurant-hi ella com a destinatària i sota el concepte de “treball”. Els familiars van alertar que no entenien els moviments de diners atès que la víctima no tenia cap despesa extraordinària.

La treballadora va ser citada a dependències policials però no va saber explicar l’origen de tots aquells ingressos al seu compte corrent. El 8 d’abril va passar a disposició judicial. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.