Una operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra ha permès detenir sis persones que havien segrestat presumptament un home de Terrassa i l’havien retingut en un habitatge de Barcelona. Tot va començar a la cocapital del Vallès Occidental, quan un veí que entrava a casa seva va ser abordat per un grup de persones que el van amenaçar amb una arma de foc. Els atacants van entrar al domicili en recerca de diners i objectes de valor i, després, el van fer entrar a la força dins d’un cotxe i se’l van endur cap a un habitatge de Barcelona.

20.000 euros de rescat i 40.000 per no fer mal a la família

Un cop allà es van posar en contacte amb la seva família per demanar un rescat de 20.000 euros. La quantitat va ser abonada, però el malson no va acabar aquí, perquè un cop alliberat, la banda li va demanar 40.000 euros més si no volia veure perillar la integritat de la seva família i els seus negocis. Va ser en aquest punt que la víctima va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Llavors va començar la investigació i es va posar en marxa el dispositiu per protegir la víctima i la seva família.

Quatre dels detinguts ja són a la presó

Els detinguts són cinc homes i una dona, d’entre 22 i 42 anys, que estan acusats dels delictes de robatori amb violència, segrest, lesions i pertinença a organització criminal. Quatre dels detinguts van ser capturats a Barcelona i, segons la policia, formaven una agrupació delictiva estable dedicada a cometre delictes per obtenir diners, motiu pel qual van ser posats a disposició judicial i se’n va decretar l’ingrés a presó provisional. Els dos detinguts restants van ser arrestats a Màlaga i van quedar en llibertat amb càrrecs.

També es van fer quatre escorcolls en què es van intervenir més de 8.000 euros, quatre vehicles, una armilla antibales i diversa documentació.