discoteca

El sector de l’oci nocturn i la Generalitat estan pendents que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) doni llum verda a l’ús del passaport de la covid per entrar als bars musicals i discoteques. La previsió és que els magistrats es pronunciïn aquest mateix dijous, ja que la mesura ha d’entrar en vigor a partir de la mitjanit de divendres. De fet, la Fiscalia Superior de Catalunya ja s’ha pronunciat i és favorable a l’exigència de l’anomenat passaport de la covid per entrar als locals d’oci nocturn a partir d’aquest divendres a la mitjanit. El ministeri fiscal veu “idònia, necessària i proporcionada” la mesura.
També veu bé que no es facin diferències entre regions sanitàries perquè la situació pandèmica és similar en totes.

Segons ha explicat el mateix govern, ja està a punt la pàgina web des de la qual els responsables dels locals podran validar el certificat de la covid que presentin els clients. L’adreça de la pàgina és verificacovid.gencat.cat, però no estarà plenament operativa fins que ho autoritzi el TSJC.

La decisió del TSJC podria anunciar-se al migdia

El tribunal va rebre dimecres al matí la petició del govern català de validar el nou paquet de mesures, i va traslladar la consulta a la fiscalia perquè es pronunciï abans de les 10 h d’aquest dijous. Es tracta d’un pas previ necessari sempre que es tracta de mesures que poden vulnerar drets fonamentals. Un cop el TSJC rebi l’informe de la fiscalia, podrà començar la deliberació dels magistrats.

L’executiu espera que la decisió judicial s’anunciï al migdia i que el TSJC aprovi l’ús del passaport de la covid en l’oci nocturn. Si és així, es publicarà la mesura al DOGC i entrarà en vigor la matinada de dijous a divendres. Si el TSJC finalment tomba la mesura, el govern decidirà avui mateix què fa amb la reobertura de pubs i discoteques. Arribats a aquest punt, l’executiu pot fer marxa enrere malgrat que els locals ja ho tenen tot a punt per reobrir. També pot decidir mantenir la reobertura però amb un altre tipus de restriccions.