robatori motos peces

Els Mossos d’Esquadra han detingut 11 persones d’un grup criminal dedicat al robatori de motocicletes a Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana. Els lladres sostreien motos acabades de matricular i les feien arribar al Marroc desmuntades per peces per evitar que la policia les detectés. Un cop arribaven al país africà les tornaven a muntar i les venien a particulars.

Desmuntaven les motos en menys de 6 h

La comissaria de Gràcia ha liderat la investigació, que ha permès desmantellar l’organització criminal. El grup robava motos noves d’una coneguda marca japonesa, les transportaven en furgonetes de lloguer fins a naus industrials on altres persones les desmuntaven en menys de sis hores i les preparaven per vendre-les per peces.

Les tornaven a muntar al Marroc i les venien

Una vegada desarmades les traslladaven al Vallès Oriental, on les emmagatzemaven. D’una banda enviaven el bastidor i el motor a través d’un clan familiar a Manresa. L’enviament es feia en vehicles atapeïts d’objectes personals per evitar que les autoritats de trànsit o fronteres desistissin de fer-hi escorcolls.

Una empresa de transport marroquina traslladava la resta de peces. Feia el recorregut des de França i recollia el material robat a Terrassa, amagant-lo entre altres paquets lícits, per evitar ser descoberts per la policia.

Una vegada al Marroc, les motocicletes es tornaven a muntar i es venien a compradors particulars.

11 arrestats i quatre persones més amb ordres de detenció

La policia va identificar 15 persones del grup criminal, de les quals n’han arrestat 11 i les altres quatre tenen ordres de detenció. Les detencions de Mossos es van fer a Barcelona, Martorell, Manresa i Terrassa i, a banda, la Policia Nacional va detenir una persona a Tarifa (Cadis) i una altra a Granada.

La policia ha recuperat set motocicletes que ja s’han retornat als propietaris.