En Lluís Furnells és soci del Barça. Normalment va a veure els partits a Montjuïc a peu perquè no viu lluny de l’Estadi Olímpic però la setmana passada, pel Barça-Celta, va decidir anar-hi en moto perquè venia d’un altre lloc i feia tard. Va aparcar en una vorera a l’avinguda de l’Estadi on, de fet, aparquen desenes de motos els dies de partit perquè més enllà, a l’encreuament amb el carrer dels Jocs del 92, la Guàrdia Urbana ja no deixa passar.

Quan en Lluís va tornar de veure el Barça-Celta es va trobar amb la sorpresa. Li havien robat el casc que tenia lligat amb la cadena. I no era l’únic. “Ens vam trobar que la cadena de la moto estava oberta, faltaven els cascos i també havien obert al bagul”. Segons explica no era l’únic cas: “Vam comptabilitzar cinc motos, com a mínim, que també els havien obert les cadenes o els baguls”, concreta.

De seguida a les xarxes van sortir altres denúncies. Un usuari xifra en “desenes” els afectats pels robatoris i un altre diu que li van robar la moto sencera, en aquest cas durant el partit contra el Betis.

Reclamen més vigilància

En Lluís té clar que no tornarà al camp en moto. I no ho farà, diu, fins que es garanteixi la seguretat dels que hi aparquen. Entén que la Guàrdia Urbana no pot estar per tot però creu que n’hi hauria prou amb presència de personal privat del club. Altres aficionats, que també van amb moto, també consideren que la seguretat en aquesta zona és pitjor que als voltants del Camp Nou.

“Davant el que va passar la setmana passada tinc por d’anar al camp en moto, tinc la sensació que la deixaré i no sé què passarà“, ha explicat a betevé un altre soci, Joel Gascón. Considera que el club i la Guàrdia Urbana haurien de parlar per trobar una solució que garanteixi que aparcar als voltants de l’Estadi Olímpic és segur.

Robatoris sense denúncia

L’Ajuntament assegura que no li consten denúncies, ni a Mossos ni a Guàrdia Urbana, per robatoris a motos en dies de partit. Afegeixen, a més, que el dispositiu dissenyat està correctament dimensionat i que és adaptable en cas que hi hagi casuístiques que així ho requereixin.