Els Mossos d’Esquadra han confirmat diverses detencions durant les mobilitzacions convocades pel 21-D. La primera ha tingut lloc a les 9 h, a la via Laietana. El cos policial ha detingut una persona, per desordres públics, mentre es manifestava a la columna 1 d’octubre, que ha sortit de la plaça d’Urquinaona. Poca estona després, el cos policial ha assegurat que el detingut portava material que podria ser utilitzat per fer un artefacte incendiari o explosiu. 

La policia catalana ha detingut set persones més, a Drassanes, presumptament per tirar pedres i per enfrontaments amb agents dels Mossos. Aquestes detencions han tingut lloc durant les càrregues policials que s’han produït a l’altura de la plaça de Santa Madrona. També hi ha hagut un detingut a la Llotja de Mar, per llançaments reiterats d’objectes a la línia policial i un altre a la plaça d’Urquinaona per atemptat als agents de l’autoritat.

A més, els Mossos d’Esquadra han detingut també tres persones més fora de Barcelona, a l’Ampolla, durant les protestes a l’AP-7. En total, a tot Catalunya hi ha hagut 13 detinguts.

62 persones ateses pel SEM

El Servei d’Emergències Mèdiques ha atès 62 persones, 57 d’elles per contusions. Tot i que s’han fet vuit trasllats, cap d’ells no revesteix gravetat. Una trentena dels atesos i donats d’alta “in situ” són mossos.