La jornada de protestes del 21 de desembre ha estat marcada no només per les reivindicacions i les afectacions al trànsit sinó també per les càrregues policials contra els manifestants. Els incidents més destacats s’han produït a l’avinguda de les Drassanes al voltant de les 11.35 h. En aquest moment, una corredissa de manifestants s’ha barrejat amb els Mossos d’Esquadra, que han carregat contra els concentrats. La situació s’ha allargat durant més de 10 minuts i s’hi han produït dues càrregues més de forma intermitent.

La segona actuació policial s’ha produït quan hi ha hagut llançaments d’objectes contra els Mossos. En aquest punt, alguns manifestants s’han dirigit cap a la Rambla i la línia policial s’ha mogut per contenir la protesta. Durant aquests incidents la policial catalana ha detingut set persones.

Càrregues al llarg del recorregut

L’actuació policial ja havia viscut dues càrregues més abans, quan la columna de CDR ha arribat a les 10 h a la part baixa del Paral·lel. Els manifestants han llançat tanques, pintura i sacs de farina als cossos policials, que han repel·lit les agressions.

A les 10.30 h hi ha hagut més moments de tensió al Portal de Santa Madrona, a tocar del Paral·lel. Els manifestants han tornat a llançar pintures de colors i bengales als Mossos d’Esquadra, que han tornat a carregar.

Tensió a la via Laietana

On també hi ha hagut una detenció ha estat a la via Laietana. En aquest punt també hi ha hagut càrregues policials quan uns manifestants han intentat trencar el cordó policial. Vistes les intencions d’aquest grup, altres concentrats, situats en primera línia, han intentat bloquejar aquesta acció per evitar el xoc amb els Mossos. El cos policial ha actuat per avançar la seva línia i contenir la gent, però l’actuació ha acabat, novament, en una càrrega policial que tampoc no ha aconseguit dissoldre la protesta.