Aquest divendres estem atents a les mobilitzacions convocades per protestar per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. Des de primera hora seguim les afectacions del trànsit i la mobilitat a la ciutat. Un fort dispositiu de seguretat envolta la Llotja de Mar, mentre les organitzacions independentistes fan una crida a la no violència. En parlem amb la plataforma En Peu de Pau i amb l’Associació de Juristes pels Drets Humans.

El 21-D :  crida a la no violència

Davant els que pronostiquen que hi hagi violència aquest divendres, En Peu de Pau recorda el seu decàleg per la no violència i resistència pacífica. Entrevista Oriol de Balanzó , membre d’En Peu de Pau.

Els juristes informen dels drets

Disset entitats de juristes  es coordinen per vetllar perquè el 21-D es respectin els drets fonamentals de la ciutadania.  Entre aquestes entitats hi ha l’Associació Drets. En parlem amb el seu president, Sergi Blázquez.

El comerciants del centre donen el dia per perdut

El president d’Amics de la Rambla, Fermin Villar, reconeix que no hi ha gent circulant per aquesta via de la ciutat.

Vaga de 2 hores convocada per la Intersindical CSC

Entrevista a Roser Palol, portaveu de la Intersindical CSC,  per conèixer el seguiment de l’aturada de 2 hores que han convocat de 12:30 a 14:30h , coincidint amb el Consell de Ministres

Els taxis també es mobilitzen

Els taxistes, convocats per Taxi Companys i PakTaxi es concentren entre les 11h i les 14h al Passeig de Gràcia entre Plaça Catalunya i la Gran Via.

Vaga a RENFE

Normalitat durant el matí a RENFE Catalunya davant la vaga convocada per la CGT el 21D.

Possibles afectacions a Mercabarna

Alba Puig, cap de comunicació de Mercabarna, explica que els mercats de la fruita i el peix han avançat la seva activitat unes hores per no patir afectacions en aquest 21D.

El Podcast

Recull d’intervencions destacades als debats del ‘Hashtag Barcelona’. Aquesta setmana s’ha parlat de la contaminació marítima, de la falta d’habitatge digne a Barcelona, del valor pedagògic del joc i de la celebració d’un Nadal cada vegada més laic a la ciutat.

Barcelona Plató

Roger Granel recomana activitats audiovisuals per a tota la família per aquest Nadal, i també un llibre: ‘Barcelona, ciutat de pel·lícula’, d’Eugeni Osácar.

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: