L’entitat Somatemps ha convocat una contramanifestació aquest divendres a la tarda, segons han explicat en un comunicat, per “demostrar que també es manifesta la Catalunya que dona la cara”. Afirmen que cal “construir un futur” allunyat de “la destrucció, la misèria i la violència que porten els separatistes dels CDR”.

La concentració, que també té el suport d’Espanya i Catalans, i membres de partits com Plataforma per Catalunya (PxC) o de la candidatura del PP de Josep Bou a les municipals, ha començat a les 17 h a la plaça d’Artós, a Sarrià, on Somatemps ha organitzat un berenar gratuït, segons han dit, per “cortesia de Carles Puigdemont”. De fet, l’expresident ha estat el centre de les crítiques, ja que la setantena de persones que participen de las concentració han cridat el ja clàssic: “Puigdemont a presó”.

Els participants han iniciat cap a les 18 h una marxa a peu pels carrers de la zona, que han definit com “una cercavila festiva amb rumb a la glòria”. Un operatiu dels Mossos d’Esquadra, d’una desena d’unitats de les Brigades Mòbils, ha encerclat els manifestants durant el recorregut, que inicialment havia de ser amb cotxe arreu de la ciutat.

La marxa ha transcorregut pels carrers de la via Augusta i el de Muntaner, fins que un grup més reduït que l’inicial ha arribat als estudis de Catalunya Ràdio, a l’avinguda Diagonal, on han insultat els periodistes de TV3.

Aquesta convocatòria és vigent des del 18 de desembre a través de les xarxes socials, de la qual s’ha desmarcat un dels col·lectius unionistes més presents a Sarrià des de l’últim any: Los de Artós. En un comunicat publicat al seu compte de Twitter, Los de Artós asseguren que “no convoquen” la manifestació i que, per tant, “no poden assegurar el bon funcionament i passacarrers”, tot “excloent-se de qualsevol responsabilitat“.