ANC, Òmnium i altres entitats sobiranistes fan una crida a una gran manifestació unitària el 21 de desembre. Les diverses entitats de la societat civil catalana han convocat oficialment aquest dimecres una mobilització unitària el 21-D en contra del consell de ministres que es farà a Barcelona. Asseguren que l’arribada dels ministres “és una provocació” i que cal una resposta “determinada i massiva”.

Els convocants, entre els quals hi ha ANC, Òmnium, Arran, els CDR, La Forja i Universitats per la República, entre d’altres, criden a dur a terme una gran mobilització aquest divendres, “amb pau i tranquil·litat”. Els portaveus de les entitats, Manel Barceló i Marta Torrecillas, han explicat davant la Llotja de Mar que es vol fer front, afegeixen, “al clima de por i amenaça que s’està construint des del Govern espanyol, els partits del règim i alguns mitjans de comunicació”. Creuen que s’està creant “un relat inventat” sobre la violència que s’està vivint a Catalunya.

Manifestació del 21 de desembre, a Jardinets de Gràcia a les 18 h

La manifestació començarà a les 18 h als Jardinets de Gràcia i baixarà pel passeig de Gràcia fins a arribar a la Gran Via, on acabarà la marxa. El lema de la protesta és “Tombem el règim”, en referència, expliquen, al règim del 78, “responsable de la situació d’excepció democràtica que pateix Catalunya i com a màquina de negar drets socials”. I afegeixen que només es resoldrà el conflicte polític si es fa efectiu “el dret a l’autodeterminació del poble català”.

Les entitats que convoquen la mobilització només s’han volgut referir a la marxa unitària de divendres a la tarda i han defugit entrar entrar a valorar altres protestes que també hi ha convocades el 21-D.