avinguda drassanes

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home com a presumpte autor de ruixar amb líquid inflamable una parella de persones sense llar a Drassanes i calar-los foc, tot provocant-los cremades. Si bé en un primer moment ha transcendit que una dona havia patit l’intent d’homicidi, finalment s’ha comunicat que han estat dues les víctimes d’aquesta acció. Tots dos han patit cremades lleus i han anat pels seus propis mitjans a rebre assistència sanitària.

Tot plegat ha succeït cap a les 8 h. Fins al llocs dels fets s’han desplaçat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, que han aconseguit la descripció de l’home que hauria intentat cremar la parella. Finalment, poc abans de les 11 h, han arrestat el presumpte agressor. Segons fonts policials, ha estat traslladat a dependències dels Mossos d’Esquadra, policia que acabarà de determinar el delicte.

Arrels Fundació condemna els fets

Arrels Fundació, l’entitat que des de 1987 atén i orienta les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona, ha condemnat, a través de les xarxes socials, “l’intent d’homicidi i totes les agressions que pateixen les persones que viuen al ras”.

No és la primera vegada que es produeixen aquest tipus d’agressions a Barcelona. Fa 17 anys Rosario Endrinal, va ser cremada viva en un caixer del carrer de Guillem Tell, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Tres joves van entrar dins la sucursal de La Caixa on dormia per vexar-la, pegar-la i finalment calar-li foc viva. La dona va morir uns dies més tard a l’hospital per les cremades.

Nit de successos a Barcelona

La nit de Sant Joan ha estat marcada pels diversos successos i incidents que s’han produït a la ciutat. A banda de l’atac a les dues persones sense llar, un home ha mort apunyalat al carrer de Lleida. També hi ha hagut avisos a la policia per agressions sexuals (les quals no estan confirmades). Sí que s’ha confirmat, per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona, un abús sexual i robatori amb violència alhora. Per aquest darrer fet, s’han detingut tres persones.

En total, la nit de la revetlla ha finalitzat amb 14 detinguts per part de la Guàrdia Urbana, sense comptabilitzar el presumpte agressor de l’atac a persones sense llar.