Els veïns de la ronda de la Universitat estan farts del trànsit incessant d’autobusos al seu carrer. Fa temps que protesten pel soroll i la contaminació que provoquen els vehicles de les 50 línies de bus que hi tenen parada —en un tram que no arriba als 500 metres, entre la plaça de Catalunya i la de la Universitat. Per això, aquest dijous a la tarda han convocat una protesta al carrer.

Una pacificació molt lenta

Els veïns consideren que el projecte per pacificar la ronda va molt lent. Temen que la modificació de la ronda pugui quedar afectada per la reprogramació de les inversions que ha fet l’equip de govern i que la tercera reunió que tenen pendent amb l’Ajuntament no es faci aquesta legislatura.

La mobilització es farà dijous a dos quarts de vuit del vespre. De moment, han penjat pancartes als balcons però avisen que hi haurà més accions. No descarten tallar el trànsit en coordinació amb altres rondes de la ciutat.

El col·lapse s’estén també a Balmes

Segons Màrius Armengou, veí d’una de les finques del carrer, “pugem un grau més la nostra reclamació perquè fins ara només hem obtingut bones paraules però pocs gestos”. Per ells, un d’aquests petits gestos seria retirar la marquesina del bus 66, una de les poques línies que s’han suprimit, i fer-hi aparcaments per a bicicletes. Saben que l’actuació és complexa, però creuen que el projecte hauria d’avançar. “Quan hi ha interès, els estudis es fan més ràpid. Fa més d’un any que estem fent un estudi amb la recol·locació de línies, col·locació d’un carril bici, però tot això està només en plànols”, es queixa Armengou.

Els veïns lamenten que la saturació d’autobusos —urbans i interurbans— s’està estenent també al carrer de Balmes.