Els Mossos d’Esquadra han detingut un venedor del “top manta”, de 32 anys, com a presumpte autor de l’agressió a un turista i la seva família la setmana passada. Segons informa la policia, la identificació del suposat agressor s’ha fet gràcies a la informació aportada per les víctimes i la visualització de les imatges gravades per diferents persones que van presenciar els fets. També amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La detenció s’ha fet aquest divendres al barri del Besòs. La policia atribueix al manter un presumpte de lesions i un altre de desordres públics. De moment, és l’únic arrestat per la baralla, però els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.

Els fets es van produir la setmana passada. A través de les gestions que els Mossos van fer amb el Consolat dels Estats Units, es va poder localitzar la família nord-americana, que divendres passat va interposar la denúncia. Això va fer que la policia catalana obrís una investigació. El turista, que va resultar ferit al cap, va explicar que havia estat atacat quan intentava mitjançar en una discussió entre els manters i una dona que els va retreure que ocupessin la via pública. La versió dels manters, però, és diferent. Els venedors a la manta ja van contradir la versió del turista americà la setmana passada i van denunciar una agressió prèvia. Aquest dijous van tornar a reiterar la seva versió en una roda de premsa.