@cmarquezdaniel

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres al matí dues persones per la seva presumpta participació en l’atac a un cotxe VTC en què viatjava una família durant la manifestació del primer dia de la vaga de taxis.  La primera detenció s’ha fet a Lliçà de Munt, on s’ha arrestat un home de 39 anys. El segon detingut, de 34 anys, és veí de Barcelona. La investigació dels fets continua i no es descarta fer més detencions. De fet, els Mossos asseguren que ja han identificat altres participants en l’agressió.

Segons els Mossos, durant la manifestació del 25 de juliol passat, alguns dels participants “van tallar el carrer d’Aragó amb l’objectiu de localitzar vehicles VTC“. En van detectar un a la cruïlla entre els carrers d’Aragó i de Girona i “van atacar-lo donant-li cops fins a trencar els retrovisors i abonyegar la carrosseria del cotxe”.

La policia també explica que el conductor dels VTC va baixar per “calmar els ànims i alguns dels manifestants el van agredir“. També confirmen que hi viatjaven un matrimoni i la seva filla petita i que van poder sortir del vehicle. Segons els Mossos, un manifestant va agredir l’home i “li va pintar la cara amb un esprai i li va llançar el pot al cap“.

Arran d’atacs com aquest, les empreses Uber i Cabify van suspendre el servei. Els Mossos van obrir la investigació arran de la denúncia de les víctimes. Els danys al cotxe s’han valorat en 7.000 euros.