Montserrat Caballé

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts que l’estació de Barcelona-Sants inclogui el nom de la soprano Montserrat Caballé. La proposta, promoguda pel PP de Barcelona, ha rebut el vistiplau de la Comissió de Transport i Mobilitat Sostenible. Els populars ara esperen que el Govern espanyol mogui fitxa per materialitzar aquesta iniciativa el més aviat possible.

A la sessió d’aquest dimarts, la diputada del PP María de los Llanos de Luna ha defensat que s’afegeixi el nom de la cantant de Barcelona, traspassada el 2018, a “una de les principals portes d’entrada a la ciutat”, tal com ja s’ha fet amb altres personalitats femenines en estacions de Madrid, Màlaga o Burgos.

Altres estacions amb noms de dona

Si la iniciativa tira endavant, Sants s’afegiria a altres estacions amb noms de dona, com és el cas de Madrid- Puerta de Atocha – Almudena Grandes, des de març de 2023; Madrid – Chamartín – Clara Campoamor, des de desembre de 2020, o l’estació de l’alta velocitat de Màlaga, batejada com a María Zambrano des que es va inaugurar l’any 2006.

Una proposta sorgida fa un any

El PP ha dut a votació la proposta sorgida ara fa un any de part del candidat a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que va qualificar la cantant d’òpera com “una dona que va passejar el nom de Barcelona per tot el món i a qui la societat catalana no li ha fet justícia“.

L’actual president del Grup Municipal del PP ha celebrat que aquest dimarts s’ha aconseguit restituir l’oblit i abandonament de la figura Montserrat Caballé els darrers governs, i que la ciutat “de la qual se sentia tan orgullosa, li rendeixi l’homenatge que es mereix“.