Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que va increpar i agredir una parella de nois amb una barra de ferro al districte de Nou Barris, al carrer d’Antonio Machado. L’home va fugir, però els agents el van localitzar poc després a partir de les descripcions que havien fet les víctimes.

Els fets van passar aquest dissabte al migdia a Nou Barris, quan l’agressor va colpejar dues persones per la seva condició sexual, una de les quals està fent la transició a dona, i va marxar. L’agressió es va produir en plena via pública i amb una barra de ferro. El Sistema d’Emergències Mèdiques va traslladar les víctimes a un centre hospitalari, des d’on les van atendre per curar-los les ferides sofertes.

L’agressor és un home de 33 anys i està acusat per un delicte de lesions i contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. Està previst que passi a disposició judicial en les properes hores.

“La violència no té impunitat”

L’Observatori contra l’homofòbia ha activat els protocols per atendre les víctimes i denuncien que aquesta “xacra social no s’atura i continua creixent”, diu Eugeni Rodríguez, el president. Apunten que ja són 116 les agressions homòfobes que han tingut lloc a Catalunya, és a dir, un 20 % més que en el mateix període de l’any passat.

Des de l’Observatori també celebren la ràpida detenció de l’agressor. “És important pel col·lectiu veure que la violència no té impunitat”. El regidor de Drets de la Ciutadania, Marc Serra, també ha rebutjat els fets a les xarxes socials.

El col·lectiu LGTBI de Nou Barris ha convocat una concentració per rebutjar l’agressió amb el lema “Contra l’LGTBI-fòbia, responem totes“. Serà aquest dilluns 10 d’agost a les 20 h a la plaça de la República.