Un miler de voluntaris i joves informadors de la Creu Roja s’encarregaran de sensibilitzar nois i noies davant la covid-19 en l’oci nocturn durant l’estiu. La iniciativa busca reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir-lo entre aquest col·lectiu. L’objectiu és aconseguir arribar a 95.400 joves.

Els informadors tenen una edat d’entre 18 i 30 anys i majoritàriament amb estudis d’FP2 o grau universitari. Els joves sensibilitzadors estaran a peu de carrer, a les zones costaneres i d’oci nocturn de 38 municipis catalans, a partir de les vuit del vespre i fins a la matinada. La seva missió serà detectar, in situ, les conductes de risc i procurar corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i a través de material informatiu. També podran repartir 50.000 mascaretes protectores i reutilitzables.

‘Spoiler’ massiu

Paral·lelament a les accions de carrer, també es portarà a terme una acció de sensibilització a les xarxes socials. Com si es tractés d’una nova sèrie, la campanya ens revela com acabarà la gent jove si no es prenen les mesures de protecció necessàries contra la covid-19.