Els Mossos d’Esquadra han detingut 16 treballadores sexuals implicades en estafes a clients de tres clubs de Barcelona. Els agents també han detingut set treballadors més dels locals i han denunciat l’administradora dels clubs per set delictes d’estafa, un d’estafa lleu i i set delictes més de falsificació documental. L’estafa ascendeix a més de 40.000 euros i ja han denunciat els fets nou víctimes. Tot i això no es descarta que n’arribin més.

Els agents van iniciar la investigació l’any 2015 a partir de les primeres denúncies de clients d’aquests locals. Fins al moment s’han rebut nou denúncies d’homes, però se sospita que la majoria d’estafats són turistes o persones amb parella estable. Els denunciants van explicar a la policia que havien estat víctimes de cobraments d’imports fraudulents. L’estafa ascendeix a més de 40.000 euros.

Les treballadores sexuals detingudes aprofitaven l’estat d’embriaguesa dels clients per fer càrrecs a les seves targetes bancàries en concepte de consumicions que no arribaven a prendre o teclejant un “0” de més en l’import a l’hora de realitzar el pagament en el datàfon, de manera que acabaven pagant 10 vegades més de l’import. La víctima també signava un comprovant amb l’import correcte i, a posteriori, hi afegien un “0”.

Segons els Mossos d’Esquadra, la investigació s’ha allargat perquè els responsables del local han posat impediments per aportar la identitat de les noies que estaven amb els clients i de les treballadores que cobraven amb el datàfon. Ho van aconseguir després d’una sanció administrativa per no col·laborar amb la policia en un altre cas.