Amb la documentació que obtenia de les taquilles que forçava, es  feia passar per les seves víctimes i sol·licitava a nom seu còpies de la declaració de renda i certificats de vida laboral o d’empedronament, que li servien per obrir comptes bancaris i  sol·licitar crèdits i targetes bancàries que li permetien efectuar compres a crèdit. La policia ha detectat que va gastar quantitats importants de diners en centres comercials, com televisors, ordenadors i material informàtic de gamma alta.

La policia calcula l’estafa en uns 21.000 euros i imputa al presumpte lladre els delictes d’estafa, usurpació d’estat civil i apropiació indeguda.

La compra d’un vehicle de segona mà va permetre la identificació del presumpte lladre. Va adquirir-lo a nom d’una de les víctimes, la qual  es va adonar que era el titular del cotxe després que li arribés a casa seva una multa de trànsit. A partir d’aquí els Mossos d’Esquadra van constatar que algú li havia usurpat la identitat i havia comprat el cotxe de crèdit i fins i tot després l’havia canviat de nom.

Un cop identificat el lladre, els Mossos van detenir-lo quan criculava amb aquest cotxe pel districte de l’Eixample. Fins i tot quan els Mossos van demanar-li la identificació va utititzar, de nou, una identitat robada.

L’home va usurpar almenys sis identitats, que és la documentació que la policia va trobar al seu domilici en escorcollar-lo. No es descarta que hi hagi més víctimes i la investigació continua oberta.