JOAN MEDINA, Plataforma03BCN "Un model que minvarà la qualitat i que privatitzarà, de moment, tres escoles, que són les escoles que s'obriran el proper curs. Nosaltres rebutgem la privatització, rebutgem l'augment de ràtios i l'estalvi amb personal i en recursos humans per atendre la petita infància de Barcelona."

Unes modificacions per estalviar que preveuen augmentar la ràtio d’alumnes, reduir els recursos humans, apujar el preu de les places i externalitzar-ne la gestió. A partir del curs vinent les escoles bressol Caspolino i Jaén, de Gràcia, i Patufets, de Sant Andreu, seran gestionades per empreses privades que hauran de complir uns requisits que establirà el consistori. Famílies i educadors no estan d’acord amb aquest canvi de model. És per això que prop de 300 persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

L’Ajuntament va obrir a principis de mes la licitació per adjudicar la gestió privada dels tres centres de preescolar. Segons el consistori, cal externalitzar el servei perquè no es pot contractar més personal. La Plataforma03 denuncia que aquesta mesura, amb l’increment de nens per aula, la reducció de personal de suport o la paralització en la construcció dels nous centres, suposa el desmantellament d’un model pedagògic “de referència en l’educació infantil”.

D’altra banda, la responsable de la comissió de guarderies de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), Laura Colls, ha alertat que els pares encara desconeixen el preu mensual que hauran de pagar el proper curs, davant la voluntat del departament d’Ensenyament de reduir el pressupost a 1.000 euros per alumne respecte dels 1.600 del curs actual.

Precisament aquest dimecres, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat durant la inauguració d’una guarderia municipal a l’Ametlla del Vallès que, com a conseqüència de la manca de recursos i de la retirada d’aportacions del govern central no es podran obrir noves guarderies públiques en un futur immediat.