Segons els sindicats, en tres mesos hi ha hagut una cinquantena d'atracaments a punta de pistola a Barcelona. Les xifres contrasten amb les de 2011, quan n'hi van haver 60 en mig any. Per això reclamen més efectius per lluitar contra la delinqüència. I sobretot, que Interior doni armilles antibales als agents. Unes proteccions que fa mesos que reclamen però que encara no han arribat. El conflicte laboral també afecta els policies que treballen a la divisió de trànsit. Des de principis d'any estan posant menys multes. Així ho reflecteix un informe intern dels Mossos. Els sindicats calculen que se n'han posat un 80% menys. Bàsicament, perquè hi ha menys mossos a la carretera. Diuen que en falten uns 300. DAVID MIQUEL, portaveu del sindicat SPC Interior, però, ho nega i diu que la plantilla és la mateixa. Ara bé, reconeixen que les multes han caigut un 20%. Segons ells, perquè hi ha menys cotxes circulant. A més, diuen que a l'abril han tornat a pujar les sancions. Tot aquest enfrontament entre govern i sindicats s'explica pel conflicte laboral que arrosseguen des de fa mesos. Al darrere hi ha, per exemple, el malestar per les retallades de sou.

La denúncia, l’han fet els sindicats CCOO, SPC i CAT. Asseguren que en matèria de trànsit falten uns 300 agents. Això suposa el 25% de la plantilla i per això el nombre de multes ha baixat. Des de la conselleria d’Interior ho neguen. Diuen que hi ha més o menys la mateixa quantitat d’agents patrullant. A més, segons les seves estadístiques, les sancions han caigut només un 20% i ho atribueixen al fet que hi ha menys cotxes circulant per les carreteres.

Els sindicats també han denunciat que per primer cop s’obliga els agents a assistir al Dia de les Esquadres, que és el gran acte de la policia catalana. I han posat com a exemple un comunicat intern que presumptament es va fer arribar als policies en què se’ls indica que l’assistència és obligatòria. Creuen que amb això l’únic que es vol fer és silenciar les crítiques contra la política de Felip Puig. La conselleria d’Interior, però, ja ha dit que ells no han enviat cap comunicat.