Seguretat, mobiliari urbà, habitatge, turisme, ocelleries o comerç. Són alguns dels 13 temes sobre els quals es podrà opinar en la consulta de la Rambla aquest diumenge i el dia de Sant Jordi. Fruit d'un procés participatiu s'han recollit més de 200 propostes que s'han agrupat per temes. El més freqüent ha estat que la Rambla sigui per a vianants. Aquesta és només una de les gairebé 100 preguntes que es podran respondre en funció de l'interès de cadascú. Les votacions es faran de les 10 del matí a les 8 del vespre davant de la parròquia de Santa Mònica. Els organtizadors NO s'atreveixen a donar xifres de participació perquè la consulta no té precedents. En tot cas, volen presentar els resultats al pla participatiu de l'Ajuntament sobre la Rambla i al PAM, i fins i tot no descarten anar més enllà. EDUARD ELIAS, Assemblea Veïnal per a una Rambla Democràtica "Si cal, les que hagin tingut més suport haurem de fer accions de pressió per reclamar que es faci allò que la gent ha decidit. Si estem en un país democràtic, en realitat no hauríem de fer res. Però ens temem que caldrà fer alguna cosa." L'Assemblea veïnal ha criticat que l'Ajuntament no els hagi cedit material per a fer la consulta. Des del districte, asseguren que tindran en compte el procés, però que mai es van comprometre a fer una despesa econòmica. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Nosaltres vam dir que no posaríem cap trava. A mi sempre m'havien preguntat: Què en penses? Que se celebrin totes les consultes! Ara, és que no en tenim d'urnes, és que les hauríem de llogar". La consulta NO queda limitada només a la Rambla, i els participants podran dir la seva també sobre altres temes com transparència, política municipal o cultura.

Aquest matí s’ha presentat la redacció final de les preguntes que se sotmetran a votació. Són 96 qüestions sobre la Rambla (més 36 sobre altres temes) que es classificaran en paperetes temàtiques amb un màxim de 12 preguntes per eix.

Totes les preguntes s’han escollit entre les 330 que han enviat els ciutadans durant el període de presentació de propostes, que va acabar el 23 de març.

La consulta sobre el futur de la Rambla és una iniciativa d’un grup de veïns del passeig que, agrupats en la  Assemblea Veïnal per a una Rambla Democràtica, han decidit demanar l’opinió dels ciutadans. Creuen que l’Ajuntament no els té en compte i reclamen més participació. La consulta apareix paral·lelament al procés participatiu que ha iniciat el consistori sota el nom de Rambla Viva.