Els Mossos d’Esquadra han executat aquest dijous el desnonament d’una mare, la Clàudia, i el seu nadó de menys d’un any del pis on vivien al carrer Nou de la Rambla. És el segon desnonament que es produeix al Poble-sec el mateix matí, després que se’n hagi executat un altre d’una família amb una menor al carrer de la Concòrdia.

El Sindicat de Barris del Poble Sec ha denunciat que el desnonament s’hagi produït tot i que està en vigor la moratòria que impedeix els desnonaments.

No tenien cap contracte de lloguer signat

La Clàudia i el seu nadó vivien en el pis del carrer Nou de la Rambla, propietat d’un gran tenidor, des del setembre del 2020. Tenien un contracte oral amb la propietat i pagaven 750 euros mensuals de lloguer, amb la promesa que podríen regularitzar la situació al cap d’un any. Passat aquest temps, però, la propietat els va denunciar per ocupació del pis. “La propietat els ha estafat”, assegura Júlia Salvador, del Sindicat de Barri del Poble Sec.

Segons l’entitat, la família té l’informe positiu de vulnerabilitat emès per Serveis Socials. Afirmen, a més, que no té cap alternativa habitacional i no pot accedir a la Mesa d’Emergència perquè la mare no té regularitzada la seva situació. La Clàudia fa tres anys que viu a Espanya i treballa en feines precàries de neteja.

L’entitat denuncia l’últim desnonament es va aconseguir aturar, però que va acabar amb nombroses identificacions, i que no s’havia concretat data per al proper.