mascareta interiors

Amb dades fins al 28 d’octubre, el 99,9 % d’escoles i instituts de Barcelona no tenen cap grup aïllat per la covid-19. Només hi ha un centre amb un grup confinat d’un total de 885 a tota la ciutat. A més, hi ha 23 persones aïllades, segons els registres del Departament d’Educació. La situació és completament contraposada a la que hi havia el curs passat. El 28 d’octubre del 2020 hi havia 631 grups confinats a Barcelona.

Ara fa gairebé un any, el 31 d’octubre, es va registrar el pitjor dia del curs escolar 2020-2021 amb un pic de 745 grups confinats a causa del coronavirus. Aleshores, Barcelona i tot Catalunya estaven en plena segona onada de la pandèmia, a la de la tardor del 2020.

Les diferències entre cursos escolars són abismals. Ja des del principi, Barcelona va obrir les aules amb cap grup confinat mentre que la primera dada de l’any passat és 127. De moment, des que van engegar les classes el mes passat amb l’obligació de dur mascareta, el total de grups confinats no ha superat la vintena.

Grups confinats a les escoles de Catalunya

Pel que fa al seguiment a Catalunya, a mitjans d’octubre hi havia una escola confinada per coronavirus situada al municipi de Caseres (la Terra Alta). Avui dia el centre ja ha recuperat la normalitat. Segons les dades més recents d’Educació, hi ha 12 centres escolars amb grups confinats, és a dir, el 0,23 % d’un total de 5.108, amb només 16 grups confinats.