Colau assegura que Falciani ha estat “un home clau en la lluita contra la corrupció” i afegeix que “ha assessorat l’Ajuntament per millorar la transparència”.

El quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Asens, també ha criticat la detenció de Falciani en el seu compte de Twitter. Hi assegura que “denunciar la corrupció no és cap delicte, és un deure”, i hi inclou una fotografia de Falciani a Barcelona.

 

L’informàtic extreballador de la banca suïssa ja va ser detingut a Barcelona el 2012, però aleshores l’Audiència Nacional va denegar-ne l’extradició. Suïssa reclamava l’informàtic per haver violat el secret bancari, una conducta que el tribunal va considerar que aquí no seria punible. Des de llavors ha participat en actes públics a la ciutat, com la presentació del documental ‘La llista Falciani’ al DocsBarcelona del 2015.

La Policia Nacional l’ha arrestat aquest dimecres quan anava a participar en una conferència a Madrid seguint una ordre de detenció i entrega de les autoritats suïsses, les mateixes a qui es reclama, des d’Espanya, la possible extradició de Marta Rovira.

La plataforma d’activistes digitals Xnet ja ha reaccionat a la notícia i precisament apunta que Falciani podria ser moneda de canvi amb Rovira i es pregunta quina justícia és aquesta.