La canalització dels carrers principals i el soterrament del cablejat elèctric són les demandes prioritàries per l’Associació de Veïns de la Font del Gos, una barriada d’aproximadament 400 habitants ubicada a la serra de Collserola i afectada des de fa anys per un pla urbanístic. El darrer projecte, aprovat per l’Ajuntament per solucionar aquest i altres problemes, està actualment aturat per la Generalitat, que considera que és massa invasiu amb el parc natural. Ara, el pla s’haurà de refer. Els veïns insisteixen en la importància de fer alguna actuació a la zona.

El soterrament del cablejat elèctric, que passa a tocar dels arbres i ja ha provat més d’un incendi, i la canalització dels carrers principals, com el torrent de Cal Notari que s’inunda quan plou, són algunes de les demandes de millora que els veïns de la Font del Gos reclamen des de fa temps. “Per aquí han passat els governs de totes les forces polítiques i quina casualitat que quan hi ha un projecte és quan s’acaba el mandat”, diu Enric Alifa, de l’Associació de Veïns de la Font del Gos.

Projecte aturat

Hi havia un projecte per arranjar la part central de la barriada  i construir-hi una zona d’estada amb què s’havien de solucionar aquests i altres problemes, però la Generalitat ha aturat l’actuació perquè considera que és massa invasiva amb l’entorn protegit del parc natural on es troba.

Ara, l’Ajuntament haurà de refer el projecte i tornar a començar el procés per posar al dia aquest conjunt de cases ubicat per sobre de la ronda de Dalt, a la serra de Collserola. Els veïns reclamen que les millores es facin al més aviat possible i també esperen que algun govern municipal afronti d’una vegada per totes la regulació urbanística d’aquesta part de la ciutat de forma definitiva. “Sé que és un barri afectat, sé les dificultat que hi ha per intervenir en un barri així. Però també sé que aquí viuen 400 veïns i que volem viure com Déu mana, com en qualsevol lloc de Barcelona”, reivindica Alifa.