Feia anys que l’Alfonso dormia al portal d’una finca del carrer de Ramón y Cajal, al barri de la Vila de Gràcia. S’hi havia muntat una petita i precària llar: amb guarniments, plantes, llibres i poemes que ell mateix escrivia. Sovint se’l podia veure assegut i escoltant la ràdio, però ara ja no hi serà més. Aquest dilluns al matí una brigada de neteja ha desmuntat l’espai.

Segons fonts de l’Ajuntament, la marxa de l’Alfonso “ha estat voluntària i pactada” amb ell. De fet, explica el consistori, fa un mes s’havia compromès davant dels veïns de l’immoble a marxar aquest dilluns 8 de juny. L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i el districte n’han fet seguiment i, asseguren, se li han ofert alternatives per viure “que mai no ha acceptat”.

Marxar i continuar al carrer

D’això es dedueix, per tant, que l’Alfonso podria continuar al carrer. La situació és especialment greu si es té en compte que podria tenir algun problema psicològic o psiquiàtric perquè sovint se’l veia parlant sol enmig de la plaça de la Revolució. Els equips de carrer d’Arrels Fundació també hi havien estat en contacte però, ara per ara, desconeixen el desenllaç del cas.