(ACN) La magistrada titular del jutjat mercantil número 10 de Barcelona ha dictat una sentència en què estima parcialment els interessos de 13 demandants, familiars de cinc víctimes de l’accident aeri de Germanwings, i eleva així la quantia de les indemnitzacions. En la tragèdia, el març del 2015, van morir 144 passatgers i sis tripulants de l’avió de la companyia alemanya, que volava des de Barcelona amb destí a Düsseldorf i es va estavellar als Alps francesos. La magistrada entén que, efectivament, s’haurien d’haver computat alguns elements excepcionals acreditats sobre aquella tragèdia a efectes d’indemnització i fixa que els 13 demandants han de rebre un total de 1.577.813,68 euros, amb quantitats que van des dels 22.150 euros fins als 389.409 euros.

Circumstàncies excepcionals

En la demanda, presentada el 2017 després de no acceptar la indemnització proposada per la companyia, com sí que van fer 184 afectats, aquests 13 familiars demanaven més de 5,5 milions d’euros i demandaven la matriu de Germanwings, Lufthansa, en considerar que havia actuat de manera negligent. Deien que la indemnització no podia ser la mateixa que en un accident de trànsit més un 10% com oferia Germanwings, ja que les circumstàncies eren excepcionals, pel fet que va ser el mateix copilot de l’avió qui el va estavellar expressament.

Desestimada la demanda contra Lufthansa

La demanda contra Lufthansa, responsable de la formació i selecció del copilot, ha estat desestimada, ja que la companyia no tenia constància de l’alteració psicològica d’Andreas Lubitz, perquè ningú la va avisar.

El tribunal, basant-se en una sentència anterior de l’Audiència de Barcelona sobre uns altres afectats de Germanwings, indica que la indemnització es pot basar en el barem de trànsit més un 35 % o 45% en cas de convivència o no amb la víctima. La sentència es pot recórrer.