Una vuitantena de persones ha fet una caminada solidària aquest divendres a la tarda a favor dels drets de les persones amb epilèpsia i les seves famílies. La marxa, anomenada Un milió de Passes per l’Epilèpsia, ha sortit de l’Hotel W i ha avançat pel passeig Marítim fins a arribar a l’Hospital del Mar. En total el recorregut ha estat de 2.857 metres. La iniciativa l’ha organitzat l’associació Mar de Somnis en col·laboració amb la Federació Espanyola d’Epilèpsia (FEDE), que ha posat en marxa 11 caminades solidàries més al conjunt de l’estat.

Quan la caminada ha arribat a l’Hospital del Mar els organitzadors s’han reunit amb l’equip de neurologia i de pediatria d’aquest centre i han fet la lectura d’un manifest. Demanen que es redueixi el temps d’espera de les proves diagnòstiques del tipus d’epilèpsia i de la revisió del tractament que necessita cada pacient. Creuen que es necessiten més revisions amb els neuròlegs per trobar un bon equilibri entre els efectes secundaris que provoquen els fàrmacs i les millores que nota cadascú. En aquest sentit, remarquen que cada cas d’epilèpsia és diferent i necessita el seu tractament.

Des de les entitats també demanen que l’etiqueta “epilèpsia” no pesi de manera negativa, ja que a vegades es redueix la persona a la seva malaltia. Per això, reivindiquen la necessitat d’actes com aquest, que ajuden a donar una visió en positiu de la malaltia.