Mossos

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 31 anys acusat de cometre diversos delictes de robatori amb violència i/o intimidació, un delicte de furt i un d’incendi. Va ingressar a presó preventiva el 18 de maig amb diversos antecedents.

La investigació del cas va començar a mitjans d’abril, quan, segons la policia, va robar a hotels de Granollers, Mollet del Vallès, Sabadell i Barberà del Vallès amb el mateix “modus operandi”: intimidava la persona de la recepció amb un ganivet de grans dimensions, la ruixava amb un líquid inflamable i l’amenaçava amb un encenedor de calar-li foc.

El seu objectiu eren els diners de les caixes enregistradores tot i que en algun cas també es va emportar un ordinador portàtil i algun telèfon. Ara bé, el detingut també va actuar a Barcelona, on, segona un comunicat de la policia, va començar la seva “aventura delictiva”.

Assalt a una motorista i robatori d’un vehicle

La investigació policial va poder demostrar que l’home detingut havia protagonitzat altres fets delictius a la ciutat de Barcelona. Abans del primer robatori, el 7 d’abril a un hotel de Granollers, està acusat d’haver assaltat una dona al barri del Putxet quan estacionava el seu ciclomotor a l’interior d’un pàrquing privat. El detingut la va agafar pel coll des de darrere i li va posar un ganivet per poder sostreure-li el ciclomotor i diners en efectiu.

Quatre hores més tard, conduint el ciclomotor, va col·lidir al barri de Sant Gervasi contra un turisme que estava estacionat en un semàfor, i quan el conductor va baixar del cotxe el detingut va deixar el ciclomotor i es va dirigir cap a ell mostrant-li un ganivet que duia a la cintura, alhora que el cridava amb to amenaçador. El lladre va pujar al vehicle i va marxar amb ell a gran velocitat i va deixar abandonat el ciclomotor sostret hores abans.

L’endemà, abans de cometre altres robatoris a hotels, va sostreure a Barcelona diverses plaques de matrícula que va posar al vehicle que havia robat i ja es va dirigir cap a Granollers, on va realitzar el robatori a un hotel. Posteriorment va cremar el cotxe en un pàrquing públic del barri del Carmel.