Les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya comencen a alleugerir la pressió dels darrers dies. Després que la setmana passada el nombre d’ingressos s’enfilés a la vora dels 600 pacients, i els fregués durant diversos dies, les dades que ha reportat Salut aquest diumenge indiquen un descens gradual que allunya els crítics d’aquesta barrera psicològica.

Aquest diumenge, el nombre de pacients a les UCI catalanes és de 518 persones, davant dels 598 de dissabte passat, el que representa un descens del 13,4 % aquests set dies.

En el cas de Barcelona, aquesta tendència ha estat quasi calcada, amb unes dades que baixen del topall dels 200 ingressos. Aquest dissabte hi havien 190 pacients crítics, mentre que dissabte de la setmana anterior, n’eren 221. Això representa una dismunició del 14 %.

Vuit setmanes amb descens de positius

El respir que s’està començant a viure a les UCI va a rebuf de l’aullegeriment que, per cinquena setmana consecutiva, s’està vivint en el nombre de nous contagis d’aquesta cinquena onada.

Així, aquesta setmana segueixen baixant els contagis i es recuperen xifres de positius pròpies de Sant Joan, pocs dies abans que es disparessin els positius. Salut reporta aquesta setmana 9.921 contagis, qun en el pic de la cinquena onada van ser-ne 49.811.

Aquesta setmana, el descens ha estat, també, progressiu i marca 2.606 contagis dilluns i la meitat divendres, amb 1.330. Tot i que són dades pendents de consolidar, la cinquena onada estaria molt a la vora de superar-se vuit setmanes després.