Les restriccions per l’emergència sanitària han dificultat les reunions per preparar els tradicionals guarniments que omplen els carrers de Gràcia durant la seva Festa Major. Les comissions han hagut de treballar a contrarellotge per tenir-ho tot a punt per a l’inici de la festivitat.

Enguany no hi ha el tradicional concurs de guarnits, però molts veïns no han volgut deixar de banda la tradició. Els motius aeris són els únics que estan permesos, i en molts casos són més senzills que en edicions anteriors. Això és degut, sobretot, al toc de queda i les restriccions de les reunions: “Ha fet que no ens poguéssim aplegar i que no poguéssim fer el decorat junts. Hi ha hagut gent que ha fet les coses des de casa”, explica Gerard Serulla, membre de la comissió responsable del carrer de Jesús. De fet, poques hores abans que quedés oficialment inaugurada la festa, admetia que anaven “un pel endarrerits”.

Al llarg de la tarda ha estat habitual veure com encara s’estaven ultimant els darrers preparatius als carrers, tot i ser més reduïts. Per exemple, al carrer de Jesús acostumaven a muntar una estructura aèria de 50 metres de llarg, però aquest any només n’ocuparà 20, explica Kepa Guarte, responsable de la comissió.

David Castanera, membre de la comissió del carrer de Mozart, admet que les restriccions han afectat molt “perquè ha costat que la gent s’animi”. Tot i això, també han afegit decoracions verticals a les parets, reproduint façanes d’edificis. “Sempre queda alguna cosa per penjar, i aquest any imagino que també”, diu Castanera.

Preparatius al carrer de Mozart

En la mateixa línia, al carrer del Perill són conscients que no arribaran a temps. “Estarem fins a la 1 pel toc de queda i després acabarem al matí. Normalment s’acaba a les 9 del matí, però aquest any ho farem més tard”, declara Sebastián Jara, responsable de la comissió.