Actualment, hi ha 510 pacients crítics per covid-19 als hospitals catalans. Ara feia tres mesos que el nombre d’ingressats a les UCI no superava el mig miler. A més, el balanç actual s’acosta al pic registrat en la quarta onada de la pandèmia, amb 519 pacients crítics el 12 d’abril. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, preveu que el pic de la pressió assistencial s’assoleixi entre aquesta setmana i la que ve.

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, als hospitals catalans hi ha 510 pacients crítics per covid-19. D’aquests, 281 requereixen respiració mecànica i 13 necessiten oxigenació per membrana extracorpòria (ECMO).

Des de principis de juliol, el nombre de pacients crítics a les UCI no registra cap descens. De fet, en les últimes dues setmanes les xifres s’han pràcticament triplicat, passant dels 184 pacients crítics que es van comunicar l’11 de juliol als 510 actuals. Només en l’última setmana, els ingressos a les UCI han augmentat un 66 %.

Pel que fa al nombre d’ingressos, segons l’últim balanç se situen en 2.235. Ja fa quatre dies consecutius que aquest indicador supera els 2.000 pacients i se situa a nivells de mitjans de febrer del 2021.