L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, lamenta que el PP hagi decidit no assistir al pregó de Jordi Cuixart que donarà el tret d’inici a les festes de Gràcia 2021. En aquest sentit, Colau ha recordat que cal ser “especialment curosos amb la llibertat d’expressió” en els actes de cultura popular, malgrat que “és impossible que tothom estigui d’acord”. L’alcaldessa ha assegurat que li agradaria que “totes les forces polítiques participessin” en l’acte de la lectura del pregó, a càrrec d’un pregoner “que estic segura que farà un pregó excel·lent”.

Ada Colau ha assegurat que li fa “especial emoció i il·lusió” que Cuixart sigui el pregoner d’aquest any. “És una persona molt estimada a la nostra ciutat molt vinculat a la cultura i la lluita per la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics”, ha dit l’alcaldessa en referència al president d’Òmnium Cultural. Colau, a més, ha celebrat que Jordi Cuixart aquest dissabte no només pugui “gaudir de les seves llibertats plenes sinó que ho faci com a pregoner”, després d’estar “tres anys i mig injustament a la presó“.

“Agrair moltíssim la feina dels veïns i veïnes de Gràcia”

D’altra banda, l’alcaldessa ha volgut “agrair moltíssim la feina dels veïns i veïnes de Gràcia”, una tasca que ha permès que es pugui celebrar la festa “malgrat les restriccions” i amb “totes les mesures de seguretat”.