La nit de dimecres a dijous de la setmana passada els Bombers de Barcelona, Salvament Marítim, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana van haver d’actuar per rescatar els quatre tripulants d’un iot a la deriva. L’embarcació va ser duta a la zona dels banys del Fòrum, a tocar de la platja de Llevant, on va quedar varada i mig enfonsada.

10 dies després aquest vaixell segueix allà mateix, varat. La diferència és que, de moment, s’ha recuperat una part de la flotabilitat del iot amb uns balons inflables, però més enllà d’això, no gaire més.

És el que denuncia el Moviment Diagonal Mar. La portaveu de l’entitat veïnal, Mari Carmen Garcia, lamenta que “no es pot permetre que un vaixell estigui així durant tants dies en un lloc on no hi ha de ser”.

Temor a la pèrdua de fuel

Després de 10 dies, els veïns s’han mostrat preocupats per la possibilitat que l’embarcació pugui perdre el combustible que duia al dipòsit: “Jo no sé si encara li queda combustible o no, perquè penseu que aquestes embarcacions porten un dipòsit molt gran, i poden gastar fins i tot 500 litres per una hora”, assegura Garcia.

Amb tot, el vaixell estava aquest dissabte al vespre rodejat, també, per un cordó flotant similar al que es fa servir per contenir vessaments de líquids contaminants a la mar o als rius.