Quan es van iniciar les investigacions, el grup delictiu havia demostrat ser molt actiu a l’Ap-7, AP-2 i C-33. Entre febrer i juny, les denúncies per robatori en autopistes se succeïen, i això va obligar a incrementar-hi la vigilància. De resultes de l’operatiu engegat, es va poder identificar els presumptes delinqüents: quatre individus que de vegades duien documentació falsa que els acreditava com a oriünds d’altres països de Sud-àmerica.

El mètode que empraven sempre era el mateix: colpejaven amb algun objecte el vehicle de les futures víctimes, per fer-los creure que l’impacte es devia a una avaria, i quan els turistes es decidien a aturar-se i comprovar-ho, els lladres ho aprofitaven per apropar-s’hi i endur-se’n coses de valor. El cotxe que utilitzaven per cometre l’assalt havia estat prèviament robat. De fet, se’ls acusa d’haver-se apoderat de fins a 13 vehicles. La raó per actuar contra estrangers és clara: solen portar a sobre gran quantitat de diners en efectiu, i en molts casos no denuncien els fets fins que tornen al país d’origen, o fins que arriben al destí en cas de trobar-s’hi lluny.

Es creu que els arrestats havien arribat a perpetrar 115 robatoris. Se’ls considera, doncs, de diversos delictes: furt, robatori amb violència, falsedat documental, contra la seguretat del trànsit i sostracció de vehicle. Tres dels quatre detinguts han ingressat a la presó i, si bé es considera desarticulada la banda, podrien produir-se noves detencions en les pròximes hores.